Пошук

Навчання заступників директорів з навчально-виховної роботи

Дата: 21.09.2022 15:45
Кількість переглядів: 174

  Відповідно до плану роботи КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ружинської селищної ради                                                                                                        20 вересня 2022 року в актовій залі відділу освіти Ружинської громади відбулася семінар-нарада заступників директорів  закладів загальної середньої освіти.

Директор Центру Олександр Броніславович Коляновський інформував присутніх про підсумки методичної роботи за минулий навчальний рік та окреслив завдання на наступний 2022/2023 н.р., Доповідач наголосив, що, незважаючи на введення військового стану, пов’язаного з повномасштабним вторгненням російської федерації, заклади освіти Ружинської громади зуміли отримати якісну методичну допомогу щодо поліпшення навчального процесу. Цьому сприяла система методичної роботи з педагогічними кадрами. Сьогодні чітко налагоджена робота з проходження педагогами  30-ти годинного підвищення кваліфікації. Так, за 2021 рік 30-годинні курси  підвищення кваліфікації пройшли 334 педагоги. Окрім того, додатково 22 вчителі початкової ланки пройшли навчання за програмою НУШ, 41 за програмою «Інформатика в НУШ: цифрові технології та технології дистанційного навчання». Також у 2021 році перепідготовку пройшли 24 вчителі інклюзивного навчання та 172 учителі середньої ланки  за програмою нової української школи в 5 класі.

Ми продовжуємо плідну співпрацю із Житомирським ОІППО, Інститутом педагогіки Національної академії наук України, залучивши усіх педагогів до участі у вебінарах, які постійно проводяться даними установами напередодні нового навчального року. Педагоги громади мали змогу зустрітися на засіданнях професійних спільнот, які організовує щорічно в серпні і січні КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». Педагоги постійно беруть участь у  конкурсах фахової майстерності «Вчитель року». Так, у цьому році вчителька музичного мистецтва Маркевич Ірина Василівна (Білилівська гімназія) за наслідками участі в конкурсі ввійшла в п’ятірку кращих, посівши в обласному етапі четверте місце.

27 робіт представили нашу громаду на обласному етапі педагогічної виставки «Сучасна освіта Житомирщини 2022».  16 учителів відзначені дипломами.  Зростання фахової майстерності педагогів сприяло поліпшенню роботи з обдарованими учнями: 16 учнів з п’яти номінацій інтелектуальних конкурсів (олімпіади, МАН, конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика, Всеукраїнського конкурсу-зльоту учнівських виробничих бригад), завоювали 19 дипломів І, ІІ, ІІІ ступенів. 

Цьогоріч 3 випускники громади отримали 200 балів за результатами складання національного мультипредметного тесту. 

Про участь закладів загальної середньої освіти в екологічних заходах 2022/2023 навчального року доповів  Симон А. С. – консультант   КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». Він зазначив, що екологічне виховання підростаючого покоління має відбуватись в першу чергу через освітнє середовище школи, яке формується та розвивається засобами педагогічних технології, компетентностей особистості, спеціальних знань та ціннісних орієнтацій.  Найактивнішими учасниками різноманітних заходів  екологічного спрямування були колективи Немиринецької, Бистрицької, Топорівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Березянської ЗОШ І-ІІ ст.

Зелінська О. В., консультант   КУ «ЦПРПП», зосередила увагу учасників семінару-наради на важливості адаптивного періоду НУШ,  зокрема  дотримуванні наступності у реалізації завдань освітньої галузі «Здоров’я і фізична культура».

Психолог «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Рачук Л. А. звернулася до присутніх із рекомендаціями щодо активізації роботи з національно-патріотичного виховання.

«Атестація вчителів в 2022/2023 навчальному році має бути добре спланованою системою заходів, спрямованих на всебічне комплексне оцінювання їх педагогічної діяльності, за якою визначатиметься рівень кваліфікації педагогічних працівників», зазначила Шевчук Л. М., консультант   КУ «ЦПРПП», детально ознайомивши присутніх із нормативно-правовою базою атестації в 2022/2023 навчальному році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь