РУЖИНСЬКА ГРОМАДА

Житомирська область, Бердичівський район

На базі комунальної установи «Ружинський інклюзивно-ресурсний центр» відбувся семінар

Дата: 13.09.2022 14:15
Кількість переглядів: 150

  На базі комунальної установи «Ружинський інклюзивно-ресурсний центр» відбувся семінар для асистентів вчителів, які призначені вперше, інклюзивних класів шкіл Ружинської та Вчорайшенської громад. Відповідно до плану, асистенти вчителів отримали методичні рекомендації щодо роботи в команді психолого-педагогічного супроводу та ознайомились з вимогами до складання Індивідуальної програми розвитку. Учасників семінару привітала з навчальним роком директор Центру Лідія Осадча. Керівник ІРЦ ознайомила учасників із нормативно-правовим забезпеченням та листом Міністерства освіти і науки України «Про організацію освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами у 2022/2023 навчальному році». Фахівці Центру надали вичерпну інформацію щодо індивідуалізації освітньої траєкторії для особи з особливими освітніми потребами.

  Асистенти вчителя, які призначені вперше, зрозуміли що їх роль в роботі інклюзивного класу є надзвичайно важливою і полягає в організації умов для успішного включення дитини з особливостями розвитку в середовище школи. «Асистент вчителя — це посередник між дитиною та іншими дітьми і дорослими в шкільному середовищі. Для того, щоб умови перебування такої дитини в школі були по-справжньому комфортні та мотивували її на розвиток, робота асистента педагога повинна ґрунтуватися на наступних переконаннях: віра в можливості дитини, щирий інтерес до її особистості, прийняття її особливостей, доброзичливість, терпіння, послідовність», - наголосила Лідія Осадча.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних