Пошук

Підготовка до опалювального сезону

Дата: 18.08.2022 11:54
Кількість переглядів: 150

  Фото без опису  З початком опалювального сезону, який цього разу буде для України надважким, сума компенсацій за розміщення переселенців зросте вдвічі (тобто до 900 гривень на людину). Про це Суспільному повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

   За його словами, у збільшенні виплат допоможуть також міжнародні партнери України.

   Міністр нагадав, що умовами отримання компенсації є надання людям прихистку на безкоштовній основі, а також відсутність у власника житла заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг.

    «Програма передбачає можливість компенсації витрат на комунальні послуги. На сьогодні ця сума складає 450 гривень на одну людину. Ми також розуміємо, що попереду у нас зима, опалювальний сезон і витрати будуть збільшуватися. Тому ми плануємо в два рази підняти цей параметр, підняти цю суму, вона буде близько 900 гривень», — зазначив міністр.

     Для власників житла, які б хотіли надати його для проживання переселенців, спочатку треба розмістити свою пропозицію на веб-ресурсі “Прихисток”.

     Це можна зробити або самостійно, зареєструвавшись та створивши свій аккаунт на сайті, або звернувшись до Ружинської селищної ради.

     Вже після розміщення гостей треба обов'язково подати заяву до Ружинської селищної ради не пізніше наступного дня після поселення.

  Компенсація надається з дня розміщення переселенців у житлі, але не раніше дати включення таких осіб до бази ВПО (дати оформлення довідки).

    Потому виплати щомісяця зараховуватимуться на картку власника житла. Важливо! Постановою передбачено надання компенсації лише за розміщення переселенців, які перемістилися після 24.02.2022 з областей, де проводяться бойові дії (відповідно до переліку, затвердженому КМУ).

Фото без опису

prykhystok.gov.ua

Прихисток - прихисти своїх
Тисячі людей терміново евакуюються до більш безпечних регіонів.Більшість із них не має, де безпечно перечекати складні часи.Сьогодні всі ми маємо бути максимально зібраними...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь