Пошук

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення

Дата: 10.08.2022 09:27
Кількість переглядів: 279

Фото без описуІнформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення (слухання) проекту рішення Ружинської селищної ради «Про припинення Городоцької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Ружинської селищної ради Житомирської області шляхом ліквідації»

 

1. Найменування організатора громадського обговорення (слухань) – Ружинська селищна рада.

2. Питання, яке виносить на обговорення - проект рішення Ружинської селищної ради «Про припинення Городоцької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Ружинської селищної ради Житомирської області шляхом ліквідації».

3. Склад робочої групи з проведення громадського обговорення:

Дмитренко Максим Масимович, заступник Ружинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради – голова робочої групи;

Члени робочої групи:

Лебеда Дарія Юріївна, головний спеціалістів відділу освіти Ружинської селищної ради – секретар робочої групи;

Семенчук Іван Іванович – начальник відділу освіти Ружинської селищної ради;

Охрімчук Наталія Леонідівна – головний спеціаліст відділу освіти Ружинської селищної ради;

Ходаківський Борис Олександрович – староста Зарудинецького старостинського округу.

4. Громадське обговорення проєкту рішення щодо припинення Городоцької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Ружинської селищної ради  шляхом ліквідації буде проведено з 10.08.2022 р. по 25.08.22 р.

Формат проведення громадського обговорення:

Громадське обговорення буде проведено у формі громадських слухань на території села Городок відповідно до Порядку проведення громадських обговорень проектів рішень Ружинської селищної ради про ліквідацію, реорганізацію та перепрофілювання (зміну типу) закладів освіти, затвердженого рішенням сесії Ружинської селищної ради №710 від 07.06.2022 р.

У зв’язку з продовженням дії воєнного стану, з метою безпеки громадян, забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, за адресою: 13601, Житомирська область, Бердичівський район, смт Ружин, вул.Київська, буд.36 (відділ освіти Ружинської селищної ради), електронна адреса: ruz_vo@i.ua. Усі пропозиції, зауваження та рекомендації приймаються в усній, письмовій та електронній формі до 18:00 год. 20.08.2022 року.

Також із дотриманням усіх заходів безпеки публічне громадське обговорення передбачатиме на території села Городок громадських слухань, зборів, зустрічей з громадськістю та колективом ЗЗСО.

5. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-сайті Ружинської селищної ради у строки, передбачені чинним законодавством.

Додаткова інформація.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26) реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника (стаття 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

Відповідно до ст. 12. Закону України «Про повну загальну середню освіту», кількість учнів у класі (наповнюваність класу) державного, комунального закладу освіти не може становити менше 5 учнів. У разі якщо кількість учнів не дозволяє утворити клас, учні можуть продовжити навчання в цьому закладі освіти за однією з інших (крім очної) форм здобуття повної загальної середньої освіти або в іншому закладі освіти із забезпеченням територіальної доступності.

Станом на сьогодні на території Ружинської селищної територіальної громади функціонують 14 закладів загальної середньої освіти, у яких у 2021-2022 навчальному році навчалися 1815 учнів. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена  на заробітну плату педагогічних працівників.

У 2021-2022 навчальному році у Городоцькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів навчалося 40 дітей, що є найменшою кількістю учнів зі всіх навчальних закладів громади (крім Верхівнянської початкової школи). З 9 передбачуваних класів функціонувало лише 3 класи, що також є найменшою кількістю класів у всіх школах громади (крім Верхівнянської початкової школи).

У зв’язку з малою наповненістю класів комунальних закладів освіти є загроза втратити права громади на отримання освітньої субвенції з державного бюджету на оплату праці педагогічним працівникам закладів.

В такому випадку, бюджетне навантаження щодо оплати заробітної плати педагогам цих закладів буде покладене на місцевий бюджет, що призведе до мінімізації видатків на основні поточні потреби закладів (покращення матеріально-технічної бази тощо) і негативно вплине на забезпечення надання якісних освітніх послуг і забезпечення комфортного освітнього простору (середовища).

З метою збереження за закладами освіти високого коефіцієнту при розподілі освітньої субвенції, покращення якості надання освітніх послуг, забезпечення безпечного освітнього середовища, збереження робочих місць та рівня заробітних плат педагогічних працівників, є потреба провести заходи щодо трансформації (зміни) мережі закладів освіти громади згідно запропонованого проекту рішення (https://ruzhynska-gromada.gov.ua/docs/726858/), оприлюдненого 28.04.2021 р. 

Крім того, заходи з оптимізації шкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

 

Наголошуємо, що у громадських слуханнях з правом голосу можуть брати участь дієздатні жителі територіальної громади, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстроване на території, в межах якої проводяться громадські слухання. Отже, бажаючі брати безпосередню участь у громадських слуханнях мають пред’явити відповідні документи, в яких зазначено, що місцем проживання є с. Городок.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь