Пошук

Кримінальна відповідальність за підпали опалого листя та стерні

Дата: 01.08.2022 15:48
Кількість переглядів: 171

Фото без описуВ Україні посилять кримінальну відповідальність за підпали опалого листя та стерні. Відповідний законопроект № 7212-1 схвалила у першому читанні Верховна Рада України. Документом вносяться зміни до Кримінального Кодексу України та Кодексу про адміністративні правопорушення.

       Відтепер, в умовах воєнного чи надзвичайного стану правопорушникам може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 10 років – за умисне знищення або пошкодження вогнем чи іншим способом лісу, зелених насаджень, стерні, луків, пасовищ, степової, водно-болотної чи іншої рослинності, її залишків та опалого листя на землях будь-якої категорії, якщо це спричинило істотну шкоду довкіллю.

     У мирний час за ці ж самі дії строк обмеження чи позбавлення волі становитиме від 2 до 5 років. За відповідну шкоду, завдану на територіях природно-заповідного фонду, – передбачать позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

     Також окремо встановлюється відповідальність за знищення або пошкодження лісу і лісових насаджень внаслідок недотримання правил пожежної безпеки. Покарання передбачать у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або обмеження волі на строк від 1 до 3 років.

      Вчинення таких же правопорушень в умовах воєнного або надзвичайного стану, або якщо вони призвели до загибелі людини, масової загибелі тварин чи виникнення інших особливо тяжких наслідків, каратиметься позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь