РУЖИНСЬКА ГРОМАДА

Житомирська область, Бердичівський район

Селищний голова Людмила Біляк у Ягнятині провела зустріч із мешканцями села

Дата: 24.06.2022 13:57
Кількість переглядів: 554

    Селищний голова Людмила Біляк у Ягнятині провела зустріч із мешканцями села. Ключове питання, яке обговорювали – водозабезпечення.

   Так вже у Ягнятині чомусь повелося роками, що з-поміж 178 домогосподарств, які визнають, що користуються послугами центрального водозабезпечення, стабільно за нього платять 30-40. Решта – не сплачують місяцями, а то і роками. А ще є, як кажуть самі ягнятинці, ті, хто самочинно під’єднався до мереж: офіційно воду, ніби, й не споживають, але городи нею поливають справно.
Як наслідок – лише перед енергетиками за поставлену на свердловину електроенергію заборгували майже 150 тисяч гривень. Зібрати вдалося тільки третину.

       Як бути далі – вирішували на зустрічі. 
   Варіантів кілька. Перший – створювати власне підприємство у Ягнятині, яке повністю візьме на себе питання водозабезпечення зі всіма витікаючими звідси наслідками: обслуговуванням мереж, їх ремонтом, сплатою всіх платежів і податків. Проте, таку ідею наразі не підтримали. З одного боку, це – додаткові витрати на персонал (директор, бухгалтер, щонайменше – 1 обслуговуючий працівник). А це неодмінно понесе додаткові затрати, тому яким тоді буде тариф на воду – більшим чи меншим, не знає ніхто. Та й бажаючих взяти на себе відповідальність створити, очолити і організувати підприємство на зборах не знайшлося.

  Другий варіант – укладати договори з малим комунальним підприємством «Господарник». Але тут виникла інша проблема. Наразі такі договори уклали менше половини з «офіційних» споживачів. Ті, хто вже приєднався до МКП «Господарник» не готові і не хочуть (і це природно) платити за себе і «за того дядька», який виявився «хитрішим за інших» і не платить. 

  Тому присутні на зборах мешканці Ягнятина прийняли найоптимальніше рішення: створять з-поміж себе найініціативніші групи на кожній вулиці і самі займуться виявленням нелегальних водокористувачів. Зробити планують подворові обходи вже до кінця місяця. А далі: або нелегали платитимуть нарівні зі всіма, або залишаться взагалі без води. 

   Питанням відключення водопостачання тим, хто відмовляється платити за споживання, займеться вже безпосередньо МКП «Господарник» під контролем мешканців Ягнятина.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних