Пошук

Селищний голова провела зустріч з мешканцями села Трубіївка

Дата: 16.06.2022 11:37
Кількість переглядів: 618

  У Трубіївці селищний голова Людмила Біляк провела зустріч з мешканцями села. Участь у ній взяли і представники підприємства «Житомиррибгосп», адже у цього підприємства перебуває у постійному користуванні водойма, розміщена на цій території.

   Саме навколо умов користування цим ставком розвинулися спори між жителями села та «Житомиррибгоспом».

   Ще у 1994 році тодішня Ружинська районна рада передала у постійне користування Житомирському облрибкомбінату кілька водойм на території району, у тому числі – у Трубіївці. За майже три десятиліття облрибкомбінат став приватним, а прокуратура через суд намагалася скасувати Державний акт на право постійного користування. Суди тривали кілька років, доки на початку 2021 року Верховний Суд поставив у цьому крапку: Державний акт є чинним і «Житомиррибгосп» має повне право постійно користуватися цими водоймами.

  Мешканці Трубіївки не проти, щоб ставком у їхньому селі користувався приватний інвестор. Головна причина невдоволення мешканців – відсутність, на їхню думку, вільного доступу до водойми: скупатися, на човні поплавати. Кажуть, що проходи до ставка взагалі почали перегороджувати деревами.

   Власники «Житомиррибгоспу» заперечують, що обмежують доступ до ставка. Кажуть, що готові навіть за власний кошт облаштувати пляжну зону, якщо мешканці Трубіївки визначаться із її конкретним місцем, вирішити деякі інші питання у селі. Головне – просять не браконьєрити, а восени дадуть можливість кожному мати свіжу рибу.

   Зрештою, після взаємних претензій сторони дійшли спільної думки: мешканці Трубіївки обрали поміж себе найбільш активних, котрі мають викласти на папері побажання людей, і спільно з представниками «Житомиррибгоспу» вироблять зрозумілий і доступний всім алгоритм користування водоймою.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь