Пошук

Еколого-натуралістична робота в закладах освіти громади в 2022 році

Дата: 18.05.2022 14:06
Кількість переглядів: 252

           Формування в учнів  системи  екологічних знань, екологічної свідомості та культури сприяє належно організована діяльність вчителя і учнів під час уроків, позакласної та позаурочної роботи. Зокрема позакласна робота з екології сприяє підвищенню зацікавленості і мотивації до навчання, розвитку дослідницької діяльності школярів, формуванню практичних умінь і навичок.

         В 2022 році  учням та  педагогам закладів освіти громади було запропоновано взяти участь у 17 заходах міжнародного, всеукраїнського, обласного рівня.  Взяти участь в усіх конкурсах через умови пандемії «COVID-19» та  військової агресії Росії в даних заходах було проблематично, через те що навчання відбувалося в дистанційному режимі.

          Незважаючи на це ряд закладів взяли активну участь в різноманітних заходах екологічного спрямування та стали переможцями на обласному та Всеукраїнському рівнях.

          Так, Немиринецька ЗОШ І-ІІІ ступенів взяли участь у конкурсі юних зоологів і тваринників. Робота учениці Безкоровайної Анни відзначена дипломом ІІІ ступеня Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді м. Київ.

          Топорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів взяла участь в акції «В об’єктиві натураліста» та отримала диплом департаменту освіти та науки Житомирської облдержадміністрацї. Також даний колектив, керівник Потіха О.О.,  підготували роботи  для участі в Всеукраїнському конкурсі дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» і як   переможці обласного етапу  беруть участь на Всеукраїнському етапі.

           В акції «Годівничка»  найкраще організували роботу  учні та вчителі по підгодівлі птахів, виготовленню годівничок, спостереженню за птахами,  та оформили звіти колективи Березянської, Бистрицької   загальноосвітніх шкіл, Білилівської гімназії.  Також  дані заходи надіслали матеріали акції «День зустрічі птахів». Учні та педагоги даних закладів  відзначені дипломами департаменту освіти та науки Житомирської облдержадміністрації.

          Учні Ружинської гімназії Ярощук Іванна та Кравчук Анастасія отримали дипломи Національного екологічного центру учнівської молоді м.Київ  ІІІ та ІІ ступеня відповідно в  конкурсах «Дослідницький марафон» та «Ліси для нащадків», керівник вчитель біології Ружинської гімназії Симон Т.О.

            Велика подяка всім педагогам  та учням даних закладів.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь