Пошук

4 лютого - Всесвітній день боротьби  проти  раку

Дата: 04.02.2022 09:42
Кількість переглядів: 288

       Всесвітній день боротьби проти раку проголошений «Міжнародним союзом  по боротьбі з онкологічними захворюваннями».  Метою проведення цього дня є підвищення обізнаності про рак як одного із найстрашніших захворювань сучасної цивілізації, акцентування уваги на профілактиці, ранньому виявленні та лікуванні цього захворювання.

         Щороку у світі виявляється 12 млн. осіб, які вперше захворіли на рак. Близько 7 млн. помирають від хвороби. Україна відрізняється високим рівнем захворюваності на цю недугу. Рак посідає друге місце в структурі смертності населення України і разом з серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров'я нації. Ризик захворіти на рак в Україні має кожен третій чоловік та кожна п’ята жінка, до 30 % хворих – особи працездатного віку.

       У КНП «Ружинська центральна лікарня» у лікаря-онколога на диспансерному обліку перебуває 608 осіб з онкологічними захворюваннями, із них 54 хворих виявлено у 2021 році.

       З метою підвищення ефективності заходів з профілактики злоякісних новоутворень, підвищення якості первинної профілактики онкологічних захворювань та доступності медичної допомоги для хворих осіб  Ружинською селищною радою прийнято Програму боротьби з онкологічними захворюваннями на 2021-2025 роки  та виділено кошти в сумі 199 900 грн. на 2022 рік.

      У боротьбі з онкологією важливим є профілактичний напрямок, зокрема, підтримка імунітету та здоровий спосіб життя. Серед головних чинників появи онкопатологій є: надмірна вага, куріння та зловживання алкоголем.

       Онкологи наголошують: при виявленні хвороби на ранній стадії до 40% хворих можливо вилікувати. Тож, у Всесвітній день боротьби з раком закликаємо  громадян до свідомого ставлення до свого здоров’я та своєчасного звернення до лікарів для діагностування недуги на ранніх стадіях.       

       Пройдіть обстеження вчасно, бережіть своє здоров’я, адже це найцінніший дар у житті!

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь