Пошук

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 28.01.2022 15:10
Кількість переглядів: 599

   Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади передбачає створення умов для формування ефективної, відповідальної місцевої влади, здатної забезпечити комфортне та безпечне середовище для проживання населення.

   Серед основних питань розвитку безпекової інфраструктури в органах місцевого самоврядування, що потребують значної уваги, передбачених Кодексом цивільного захисту України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» є захист населення та територій від надзвичайних подій та забезпечення реалізації вимог техногенної та пожежної безпеки на суб’єктах  господарювання, що належать до сфери їх управління. У зв’язку  з цим в селищній раді 24 та 27 січня 2022 року відбулись позачергові засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на яких було розглянуто ряд першочергових питань щодо захисту населення та територій від надзвичайних подій та забезпечення реалізації вимог техногенної та пожежної безпеки в населених пунктах громади.

     На розгляд комісії було винесено:

1. Про підбиття підсумків з підготовки цивільного захисту Ружинської селищної ради у 2021 році та затвердження основних завдань цивільного захисту Ружинської селищної ради на 2022 рік.

2. Про стан дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки, безпеки праці в закладах охорони здоров’я Ружинської територіальної громади.

3. Розгляд (витягу) з акту комплексної перевірки щодо стану виконання вимог законів та інших нормативно - правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки по Ружинській селищній раді, що проводилася комісією Державної служби України з надзвичайних ситуацій з 15 по 26 листопада 2021 року.

4. Про виникнення аварійних ситуацій щодо забезпечення електропостачання споживачів в населених пунктах громади.

5. Про вжиття заходів щодо утворення місцевих пожежно-рятувальних підрозділів в населених пунктах Ружинської територіальної громади.

6. Про заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах громади у 2022 році.

7. Про загальний стан захворюваності в закладах освіти Ружинської територіальної громади.

    В ході роботи комісії з урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ході обговорення було прийнято наступні рішення:

  • затвердити та прийняти до виконання Основні завдання цивільного захисту Ружинської селищної ради на 2022 рік, План усунення недоліків, виявлених контрольною перевіркою, що проводилася комісією Державної служби України з надзвичайних ситуацій з 15 по 26 листопада 2021 року, План заходів щодо створення місцевих та добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в населених пунктах Ружинської територіальної громади, План заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах громади у 2022 році;
  • керівникам закладів охорони здоров’я Ружинської територіальної громади :посилити контроль за дотриманням вимог пожежної та техногенної безпеки, безпеки праці під час експлуатації медичного і технологічного обладнання в закладах охорони здоров’я Ружинської територіальної громади. Для фінансування заходів щодо усунення порушень у сфері пожежної безпеки подати на чергову сесію Ружинської селищної ради потребу у фінансуванні першочергових заходів щодо забезпечення пожежної безпеки підприємства.
  • ініціювати створення комісії з обстеження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення що входять до складу Ружинської територіальної громади з метою збереження полезахисних лісових смуг та визначення необхідності проведення невідкладних заходів з поліпшення санітарного стану полезахисних лісових смуг, запобіганню надзвичайним ситуаціям, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (аварій, стихійного лиха тощо) у пошкоджених, малоефективних, зріджених, відмираючи насадженнях, які втрачають свої функції.
  • врахувавши результати щоденної оцінки епідемічної ситуації в закладах освіти громади та необхідністю вжити додаткових заходів, спрямованих на стримування швидкого поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами):
  • продовжити карантин без відновлення навчального процесу в наступних навчальних закладах (Гімназія смт Ружин, ЗОШ І-ІІІ ст. с. Бистрик, ЗОШ І-ІІ ст. с. Голубівка;
  • призупинити навчальний процес з 28.01.2022 року в ЗОШ І-ІІ ст. с. Заріччя;
  • посилити контроль у всіх навчальних закладах громади за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, згідно до встановленого рівня епідеміологічної небезпеки, з дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних заходів і щоденному моніторингу (відповідно вимог Постанови головного державного санітарного лікаря України за № 4 від 23.04.2021 року);   
  • у разі ускладнення епідеміологічної ситуації надавати пропозиції та рекомендації керівникам закладів освіти щодо організації освітнього процесу;
  • мобільній групі провести оперативні перевірки навчальних закладів громади, звернути особливу увагу на забезпечення дотримання протиепідемічних заходів, відповідно вимог Постанови головного державного санітарного лікаря України за № 4 від 23.04.2021 року, та щотижнево інформувати комісію.                                                                                                                                      Також були розглянуті поточні питання сталого життєзабезпечення населення громади та визначено конкретні завдання, що стоять перед органом місцевого самоврядування.                                

    Відповідальний секретар комісії                                                                                     Ігор ЛЄКСІН

                     

   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь