Пошук

Інформація щодо ліквідації наслідків негоди в Ружинській громаді.

Дата: 14.12.2021 17:30
Кількість переглядів: 960

***

Минулого тижня склалися складні погодні умови, а саме йшов холодний дощ, який супроводжувався обледенінням земної поверхні, а також дерев та проводів.

Внаслідок замерзання дощу на дротах та деревах відбулося масове руйнування ліній електропередачі, обрив проводів, пошкодження траверс та ізоляторів, падіння опор ліній з відключенням їх від джерел електропостачання. Це призвело до аварійного знеструмлення 21 населеного пункту Ружинської громади.

Значний відсоток пошкоджень ПЛ стався по причині падіння на проводи і опори дерев та гілля на ділянках, які проходять через лісові масиви.

Для ліквідації стихії було залучено 7 одиниць спецтехніки (автовишки, бурильно-кранові установки), 9 одиниць бригадних автомобілів та весь інженерно-технічний персонал Попільнянського РЕМу. Для швидкого відновлення електропостачання на допомогу прибули 3 бригади з інших РЕМ (Любарського, Бердичівського, Новоград-Волинського). Над усуненням наслідків негоди аварійні бригади РЕМ працювали з 8 по 12 грудня. Замінили 37 опор в селах Мовчанівка, Топори, Зарудинці, Мар’янівка, Кордонівка, згорівший трансформатор у селі Топори, відновили пошкоджені лінії електропередачі.

Ввечері 12 грудня 2021 року працівники РЕМ завершили роботи та подали електропостачання в кожну оселю.

***

До ліквідації наслідків першої ожеледиці на автодорогах Ружинщини долучились старости, ВВП «Господарник» та ПП «Автомагістраль».

         З початком ожеледиці одразу було спрямовано техніку для посипки протиожеледною сумішшю автошляхи громади. Першочергово роботи розпочались на дорогах державного та обласного значення.  

На місцевих дорогах роботи проводились  силами старост. Було посипано особливо небезпечні ділянки доріг в населених пунктах.

Працівники ВВП «Господарник» провели обробку піщано-соляною сумішшю центральні дороги та тротуари в Ружині.

***

У зв’язку зі складними погодніми умовами (ожеледиця та обледеніння), відсутністю електопостачання та з метою попередження травмування дітей, 8, 9 та 10 грудня в навчальних закладах громади було оголошено дистанційне навчання, а саме: 8 грудня дистанційно працювали Білилівська гімназія, Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст., Ягнятинська ЗОШ І-ІІІ ст., Городоцька ЗОШ І-ІІ ст. і Верхівнянська ЗОШ І ст., 9 грудня – Ружинська та Білилівська гімназії, Зарічанська ЗОШ І-ІІ ст., Городоцька ЗОШ І-ІІ ст., Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст. 10 грудня – Немиринецька ЗОШ І-ІІІ ст., Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст., Зарічанська ЗОШ І-ІІ ст.

13 грудня навчання відновлено і всі навчальні заклади працюють в звичайному режимі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь