Пошук

Депутати вкотре зібралися обговорити актуальні питання та знайти шляхи для вирішення проблемних 

Дата: 10.11.2021 16:24
Кількість переглядів: 1255

На чергову сесію, яка запланована на 19 листопада, винесено понад 60 проєктів рішень, 80 % з яких - земельного характеру.

Фото без опису

Одним з головних питань порядку денного, яке завжди активно обговорює когорта місцевого самоврядування напередодні сесії, це питання "Про внесення змін до бюджету громади". Тобто його джерела надходжень та видатки. Одним з найбільших надходжень до місцевого бюджету завжди був й залишається  податок з доходів фізичних осіб із заробітньої плати, ПДФО а земельні ділянки і єдиний податок, однак і "копійки" сплачені з використання надр, транспортного податку, адміністративних штрафів та інших санкцій також є вагомим наповненням казни. Тому під час кожного засідання народні обранці шукають шляхи збільшення надходжень. Адже життєдіяльність громади потребує чималих видатків, буденних і не дуже, проте надто важливих для кожного з нас. Зокрема: виплати у сфері соціального захисту населення, кошти на підтримку боротьби з COVID-19 та кошти на організацію благоустрою населених пунктів, кошти на співфінансування для придбання ноутбуків для навчальних закладів громади, оплата за комунальні послуги, оплата праці та багато іншого, що винесено на  засідання сесії. Усі ці цифри та розрахунки депутати спільно із спеціалістами селищної ради відповідально аналізують та прогнозують доцільність їх використання і лише тоді спрямовують у відповідному напрямку.

Фото без опису

Окрім того до селищної ради надійшли кошти з обласного бюджету, які будуть направлені на встановлення дитячих майданчиків у семи населених пунктах громади (Княжики, Сахни, Топори, Прибережне, Верхівня, Мовчанівка, Ягнятин), на придбання оргтехніки у заклади дошкільної освіти та на виготовлення технічної документації для ремонту спортивної зали Ружинської гімназії.

Фото без опису

Не забула когорта обранців і про новорічні свята, що вже не за горами. Тобто про виділення коштів на придбання солодощів для малечі. Тому Святий Миколай, як завжди, завітає до Ружинської молоді не лише на "білому коні", а й з традиційними подарунками.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь