Пошук

Оперативна інформація щодо епідемічної ситуації Covid-19 у Ружинській громаді

Дата: 05.11.2021 20:57
Кількість переглядів: 1331

Відповідно до оперативної інформації щодо епідемічної ситуації COVID – 19 у Ружинській громаді за добу зареєстровано вісім нових випадків захворювання.
Фото без опису

Загальна кількість хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні у Ружинській центральній лікарні – 43, з них – шість під апаратами штучної вентиляції легень. У боротьбі з коронавірусною інфекцією у лікарні працюють реанімаційне, інфекційне та частина відділення інтенсивної терапії.

Лікарняні ліжка для пацієнтів з COVID – 19 заповнені на 55 %.

Фото без опису

Палати відділень облаштовані більше двох десятків концентраторами, з них 4 – двопотоковими.

Максимальна потреба у кисні на добу складає 2-3 балони (близько 120 літрів). Нині у РЦЛ в наявності 17 балонів. І хоча ситуація з постачанням кисню в країні нелегка, керівництво громади щодня тримає на контролі його достатню наявність.

Тенденція захворювання в громаді стабільно-важка і більшість важко-хворих на COVID – 19 – не вакциновані.

Відповідно до статисники, у Ружинській громаді вакциновано 50 % дорослого населення, 40 % з яких - за останній місяць.

Щодня, відповідно графіку, інтенсивно працюють дві стаціонарні точки щеплення: у Ружинській лікарні та у Білилівській амбулаторії. За день дозу вакцини отримують близько 200 чоловік. Окрім того, за попередньо-узгодженим графіком, працює також мобільна бригада, яка проводить вакцинацію у селах.

Коридори медзакладів нині переповнені бажаючими вакцинуватися. Соціальна напруга часто призводить навіть до суперечок. Проте більше щеплень медперсонал не в змозі зробити, адже кожне введення потребує відповідної реєстрації в базі електронної системи.

Лікарі нарікають, що якби свідомість щодо необхідності щеплення "прокинулася" у мешканців Ружинської громади ще у квітні місяці, нині вже кожен був вакцинований і не було б такого навантаження на медперсонал.
Фото без опису

Проте усі ми щиро вдячні медичному персоналу і КНП "ЦПМСД ", і КНП "РЦЛ" за титанічну роботу, яку вони щодня добросовісно та відповідально виконують заради здоров'я кожного з нас!  А також дякуємо кожному свідомому громадянину за розуміння важливості нині вакцинації усіх і кожного!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь