Пошук

Ружинські депутати виступають проти зростання тарифів

Дата: 28.10.2021 17:19
Кількість переглядів: 1034

Фото без описуЗ пропозицією звернутися до вищих посадових осіб держави щодо недопущення зростання тарифів на житлово-комунальні послуги виступили депутати Ружинської селищної ради.

Під час довготривалого карантину внаслідок коронавірусної інфекції, введення обтяжуючих нормативних актів для малого та середнього бізнесу, зростання рівня безробіття, падіння економічних показників у багатьох сферах життєдіяльності українців відбувається підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, анонсуються наступні чергові збільшення тарифів, включаючи вартість газу, послуг з його розподілу.

Депутати Ружинської селищної ради, не бажаючи залишатися осторонь гострих проблем, які хвилюють мешканців громади, вважають також неприпустимими спроби перекласти відповідальність за оплату житлово-комунальних послуг на місцеві громади і відповідні бюджети.

Враховуючи широкий суспільний резонанс, що призводить до зростання соціальної напруги, депутати Ружинської селищної ради, виражаючи волю мешканців Ружинської селищної територіальної громади, під час сесії селищної ради висловили рішучий протест проти необґрунтованого зростання тарифів для населення та мають намір звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з вимогами:

1. Вжити заходів для протидії монопольному підвищенню тарифів, забезпечити обгрунтований рівень тарифів і не допустити підвищення їх в майбутньому;

2. Відмовитись від перекладання відповідальності за оплату житлово-комунальних послуг на органи місцевого самоврядування; врахувати при ухваленні Державного бюджету на 2022 рік достатній обсяг коштів для захисту громадян і громад від підвищення тарифів;

3. Спрямувати не менше 20 мільярдів гривень коштів від допомоги, що надійшла Україні від Міжнародного валютного фонду, на виплати субсидій для громадян на оплату житлово-комунальних послуг, а також забезпечити автоматичне нарахування субсидій тим, хто їх потребує.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь