Пошук

Судом відновлено процес закриття Голубівської школи

Дата: 21.10.2021 09:10
Кількість переглядів: 1347

Фото без описуСьомий апеляційний адміністративний суд поновив процес ліквідації Голубівської загальноосвітньої школи. Нагадаємо, у травні сесією Ружинської селищної ради прийнято рішення про закриття Голубівської школи. Проте, у подальшому, дане рішення було оскаржено однією з мешканок села, яка вважала, що селищною радою порушено право її дитини освіту.

Надалі, за заявою депутата селищної ради, який представляє інтереси позивачки, 16 серпня Житомирський окружний адміністративний суд прийняв рішення про зупинення рішення сесії як засобу забезпечення позову – до моменту винесення остаточного рішення по справі.

Про таке рішення селищну раду судом було повідомлено офіційно лише 31 серпня – за день, до початку нового навчального року. Відтак, 1 вересня навчальний рік у Голубівській школі розпочався, хоч все було готово до доставлення дітей у інші навчальні школи громади, де вони мали продовжити навчання, а самі вчителі мали гарантоване право працевлаштування у інших школах.

Зупинивши, на вимогу суду, процес ліквідації школи і відновивши навчальний процес, селищна рада, тим не менше, не погодилася з судовою ухвалою і оскаржила її до апеляційного суду. 11 жовтня сьомий апеляційний суд відкрив провадження у даній справі. Одночасно з рішенням про відкриття провадження, апеляційний суд також ухвалив рішення про зупинення дії Ухвали Житомирського окружного адміністративного суду про зупинення дії рішення сесії. Про це селищну раду суд офіційно сповістив у середу, 20 жовтня. Незважаючи на складне формулювання («зупинення дії ухвали суду про зупинення дії рішення сесії») суть її можна охарактеризувати коротко: апеляційний суд відновив дію рішення сесії про закриття Голубівської школи.

Чи буде далі продовжено навчання у цій школі, зважаючи на відновлення процесу ліквідації, що далі буде з вчителями, які, по суті, тепер втратили роботу через політичні інтриги окремих активістів (у інших школах повністю сформовано навантаження і там відсутні вільні робочі місця), покаже найближча перспектива.  

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь