РУЖИНСЬКА ГРОМАДА

Житомирська область, Бердичівський район

Попередження пожеж на полігонах твердих побутових відходів

Дата: 27.08.2021 10:59
Кількість переглядів: 430

На виконання протокольного рішення комісії з питань ТЕБ та НС Ружинської селищної ради, з метою попередження виникнення пожеж на полігонах та сміттєзвалищах твердих побутових відходів, а також забезпечення протидії пожежам на їх території, нагадуємо, про необхідність дотримання правил пожежної безпеки на полігонах твердих побутових відходів (сміттєзвалищах), адже в Україні триває пожежонебезпечний період.

Такі пожежі відносяться до найбільш складних та тривалих і виникають на полігонах, які довгий час експлуатуються, а також через неналежну їх експлуатацію.
Виникнення пожеж призводить до збільшення їх негативного впливу на довкілля та здоров’я людей, а також вимагає великих затрат людських ресурсів, зусиль та матеріальних засобів.

Фото без опису

Полігон – це місце, де акумулюється велика кількість горючих матеріалів, що виділяють шкідливі речовини, а також до 50 % органіки, яка при розкладанні виділяє газ метан – 76-80 %. А при загорянні метан активно підтримує процес горіння. Щоб запобігти його вибуху і пожежам створюється система вилучення та знешкодження біогазу.

Наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 01.12.2010 р. № 435 затверджені Правила експлуатації полігонів твердих побутових відходів (далі – Правила), які поширюються на полігони (сміттєзвалища), що діють, та нові полігони, прийняті в експлуатацію відповідно до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 року № 461. Ці Правила є обов’язковими для суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, які здійснюють діяльність, пов’язану з експлуатацією та утриманням полігонів побутових відходів (сміттєзвалищ).

Також на полігонах має бути затверджена Інструкція про заходи пожежної безпеки, в якій встановлюються порядок та спосіб забезпечення пожежної безпеки, обов’язки і дії працівників у разі виникнення пожежі, включаючи порядок оповіщення людей та повідомлення про неї пожежної охорони, евакуації людей, тварин і матеріальних цінностей, застосування засобів пожежогасіння та взаємодії з підрозділами пожежної охорони.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних