Пошук

Відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 16.07.2021 13:56
Кількість переглядів: 496

Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади передбачає створення умов для формування ефективної, відповідальної місцевої влади, здатної забезпечити комфортне та безпечне середовище для проживання населення.

Серед основних питань розвитку безпекової інфраструктури в органах місцевого самоврядування, що потребують значної уваги, передбачених Кодексом цивільного захисту України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» є захист населення та територій від надзвичайних подій та забезпечення реалізації вимог техногенної та пожежної безпеки на суб’єктах  господарювання, що належать до сфери їх управління.

У зв’язку  з цим в селищній раді 15 липня 2021 року відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було розглянуто ряд першочергових питань щодо захисту населення та територій від надзвичайних подій та забезпечення реалізації вимог техногенної та пожежної безпеки в населених пунктах громади.

На розгляд комісії було винесено:

1. Про заходи щодо запобігання пожежам лісів і сільгоспугідь у літній період та заходи щодо протипожежного захисту нового урожаю.

2. Про стан протипожежного водопостачання в населених пунктах Ружинської територіальної громади.

3. Про стан організації заходів щодо створення, використання та утримання фонду захисних споруд цивільного захисту в населених пунктах Ружинської територіальної громади.

4. Про заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах громади у 2021 році відповідно до Правил охорони життя людей на водних об'єктах України.

       В ході роботи комісії з урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ході обговорення було прийнято наступні рішення: 

  • затвердити заходи щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів аграрного сектору економіки під час збирання, переробки та зберігання продукції врожаю 2021 року;

-  керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити виконання плану заходів, щодо покращення стану протипожежного водопостачання населених пунктів Ружинської територіальної громади на 2021 рік;

- МКП «Господарник» покращити існуючу систему протипожежного водопостачання у населених пунктах громади шляхом утримання у справному стані пожежних гідрантів, під’їздів до природних водойм, а також своєчасного ремонту водонапірних башт. Забезпечити безперешкодний доступ до них пожежної техніки. 

- на виконання «Комплексної Програми забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Ружинської селищної ради  Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2021-2025 роки» направити кошти на приведення у робочий стан протипожежне водопостачання населених пунктів громади (пожежні гідранти та водонапірні вежі). 

- керівникам об’єктів (балансоутримувачам) захисних споруд цивільного захисту: створити запаси матеріалів, обладнання, інструменту та медичних засобів, необхідних для приведення у готовність та укомплектування захисних та інших споруд, призначених для укриття всіх категорій населення; оновити, а в разі відсутності встановлення покажчиків руху та табличок біля входу до захисних та інших споруд, призначених для укриття населення; відкоригувати персональний склад, а в разі необхідності створити формування (призначити відповідальних осіб) з обслуговування фонду захисних споруд, провести з ним тренування щодо порядку дій із приведення об’єктів такого фонду у готовність до прийняття населення (персоналу, працівників) на випадок виникнення надзвичайних ситуацій із практичним відпрацюванням заходів, пов’язаних із підготовкою таких споруд до заповнення;

- керівникам структурних підрозділів Ружинської селищної ради, керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити виконання заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах громади у 2021 році;

- на виконання протокольного рішення чергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 12.03.2021 № 10 розробити місцеву програму рятування людей на воді.

Також були розглянуті поточні питання сталого життєзабезпечення населення громади та визначено конкретні завдання, що стоять перед органом місцевого самоврядування. 

 

Відповідальний секретар комісії   Ігор ЛЄКСІН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь