Пошук

Гроші йдуть за учнем

Дата: 30.03.2021 14:26
Кількість переглядів: 1677

Законом України передбачено, що органи місцевого самоврядування формують освітню мережу, можуть бути засновниками навчальних закладів, але окрім того зобов’язанні їх утримувати, забезпечити  матеріально-технічну базу. Існують відповідні нормативи, яким навчальні заклади мають відповідати. Органи місцевого самоврядування самі визначають яка кількість навчальних закладів потрібна, з урахуванням кількості населення, віддаленості, наповнюваності класів, фінансових ресурсів та можливості утримувати навчальні заклади.

Фото без опису

Відділ освіти протягом останніх місяців провів відповідний аналіз усіх шкіл Ружинської громади за такими показниками: стан приміщень, бюджет, якість освіти, кількість учнів та педагогів, транспортне сполучення. Є оцінка кількості коштів, які витрачаються на навчання одного учня на рік, котра залежить від вище вказаних показників. Простіше кажучи, чим більше учнів у школі, тим більша кількість коштів виділяється.

Наразі в Ружинській громаді навчається 1800 учнів у 18 навчальних закладів на утримання яких витрачається 125 млн грн в рік. Тому очевидним є, що  оптимізації мережі навчальних закладів не уникнути.

Минулого тижня у Вільнопільській школі відбулась зустріч педагогічного колективу та батьків з начальником відділу освіти Валентином Саківським. До зустрічі долучився також депутат Ружинської селищної ради Микола Марущак та голова профспілкової організації працівників освіти Михайло Стрільчук.

Валентин Саківський розповів про варіанти та перспективи оптимізації Вільнопільської ЗОШ I-III ступенів з переведення учнів у Бистрицьку школу, представивши до уваги всі відповідні аналітичні матеріали. Керівник наголосив, що відділ освіти розглянув варіанти оптимізації з подальшим працевлаштуванням більшості вчителів у ту ж Бистрицьку школу.

Така ж зустріч відбулась і у Вербівській ЗОШ. Начальник відділу освіти пояснив ситуацію щодо місцевої школи. Ознайомив педагогічний колектив з аналітичним матеріалом та відповів на запитання батьків.

Фото без опису

Наразі у Вербівській школі навчається 27 учнів і вчителі розуміють, що оптимізація навчальних закладів – єдиний шлях для покращення якості освіти дітей Ружинської громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь