РУЖИНСЬКА ГРОМАДА

Житомирська область, Бердичівський район

Всеукраїнський Форум «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава»: про державну підтримку інвестиційних проєктів

Дата: 18.03.2021 17:36
Кількість переглядів: 623

Фото без опису

Керівник Офісу Національної інвестиційної ради Ольга Магалецька у рамках Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава» розповіла про деякі пункти президентського закону №1116-ІХ «Про державну підтримку інвестиційних проєктів».

.

«Що саме наявне в законі? Держпідтримка буде надаватись як українським, так і іноземним інвесторам, які мають намір інвестувати понад 20 млн євро і створити не менш ніж 80 робочих місць з середньою заробітною платою на 15% вищою за середню в регіоні у відповідній сфері. Строк реалізації інвестиційного проєкту повинен скласти не більше, ніж 5 років. 5 років ми даємо від початку підписання інвестиційного договору з Кабміном до введення в експлуатацію нової лінії чи заводу», – зазначила Керівник Офісу Національної інвестиційної ради.

.

За її словами, загальний обсяг державної підтримки не повинен перевищувати 30% від суми капітальних інвестицій у проєкт

.

«Інвестиційні проєкти мають бути реалізовані у переробній промисловості, в першу чергу. Звісно, крім діяльності з виробництва тютюнових виробів та алкогольних напоїв, це добування з метою подальшої переробки та збагачення корисних копалин, крім вугілля, сирої нафти та природного газу. Також це поводження з відходами, транспорт, складська логістика, освіта, науково-технічна діяльність, медицина, спорт, туризм, курортно-рекреаційна сфера», – додала Ольга Магалецька. 

.

Також вона повідомила, що законом передбачаються такі інструменти підтримки як: надання податкових пільг, а саме: звільнення від сплати податку на прибуток на 5 років, яким інвестор зможе скористатися після досягнення беззбитковості, також звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні нового обладнання в Україну, спрощене надання користування земельних ділянок, будівництво та реконструкція суміжної інфраструктури тощо. 

Офіційний вебсайт Житомирська обласна державна адміністрація

https://oda.zht.gov.ua/news/vseukrayinskyj-forum-ukrayina-30-malyj-i-serednij-biznes-ta-derzhava-pro-derzhavnu-pidtrymku-investytsijnyh-proyektiv/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних