Пошук

Всеукраїнський Форум «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава»: про державну підтримку інвестиційних проєктів

Дата: 18.03.2021 17:36
Кількість переглядів: 589

Фото без опису

Керівник Офісу Національної інвестиційної ради Ольга Магалецька у рамках Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава» розповіла про деякі пункти президентського закону №1116-ІХ «Про державну підтримку інвестиційних проєктів».

.

«Що саме наявне в законі? Держпідтримка буде надаватись як українським, так і іноземним інвесторам, які мають намір інвестувати понад 20 млн євро і створити не менш ніж 80 робочих місць з середньою заробітною платою на 15% вищою за середню в регіоні у відповідній сфері. Строк реалізації інвестиційного проєкту повинен скласти не більше, ніж 5 років. 5 років ми даємо від початку підписання інвестиційного договору з Кабміном до введення в експлуатацію нової лінії чи заводу», – зазначила Керівник Офісу Національної інвестиційної ради.

.

За її словами, загальний обсяг державної підтримки не повинен перевищувати 30% від суми капітальних інвестицій у проєкт

.

«Інвестиційні проєкти мають бути реалізовані у переробній промисловості, в першу чергу. Звісно, крім діяльності з виробництва тютюнових виробів та алкогольних напоїв, це добування з метою подальшої переробки та збагачення корисних копалин, крім вугілля, сирої нафти та природного газу. Також це поводження з відходами, транспорт, складська логістика, освіта, науково-технічна діяльність, медицина, спорт, туризм, курортно-рекреаційна сфера», – додала Ольга Магалецька. 

.

Також вона повідомила, що законом передбачаються такі інструменти підтримки як: надання податкових пільг, а саме: звільнення від сплати податку на прибуток на 5 років, яким інвестор зможе скористатися після досягнення беззбитковості, також звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні нового обладнання в Україну, спрощене надання користування земельних ділянок, будівництво та реконструкція суміжної інфраструктури тощо. 

Офіційний вебсайт Житомирська обласна державна адміністрація

https://oda.zht.gov.ua/news/vseukrayinskyj-forum-ukrayina-30-malyj-i-serednij-biznes-ta-derzhava-pro-derzhavnu-pidtrymku-investytsijnyh-proyektiv/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь