Пошук

XIV конкурс дитячого малюнку “Кожному мила своя сторона 2021”

Дата: 24.02.2021 16:15
Кількість переглядів: 975

 

 

У 2021 році Україна відзначає 150-річчя з дня народження Лесі Українки, яка народилася на Житомирщині.

 

Фото без опису

Конкурс дитячого малюнку "Кожному мила своя сторона" проводиться з метою виявлення талановитої молоді серед населення Житомирської області. Знайомство випускників з навчальними закладами м. Житомира, що готують фахівців з художніх спеціальностей.

Ініціатором та організатором конкурсу дитячого малюнку є Департамент культури, молоді та спорту облдержадміністрації, Обласна молодіжна творча спілка художників та мистецтвознавців, Юрій Камишний – Народний художник України.

Обов’язкова умова конкурсу "Кожному мила своя сторона 2021" – твори мають бути присвячені життю та творчості нашої відомої землячки – Лесі Українки (ілюстрації до творів письменниці, зображення меморіальних місць, тощо).

Фото без опису

Організація проведення конкурсу

У конкурсі малюнків беруть участь діти міста Житомира та Житомирської області двох вікових категорій: І – учні 9 класів, ІІ – учні 10-11 класів.

Конкурс проходить у два тури.

У І турі (заочному) учасники конкурсу подають на розгляд журі два твори, виконані у живописній або графічній техніці. Формат робіт – А-3.

За результатами І туру журі відбирає по 15 учасників з кожної вікової категорії, котрі стають лауреатами конкурсу та запрошуються для участі у ІІ (очному).

Критерії відбору робіт:

- креативність та індивідуальність інтерпретації теми;

- рівень художньої майстерності та технічного виконання.

Роботи конкурсантів повинні містити повну інформацію про виконавців: прізвище, ім’я, по батькові, домашня адреса та e-mail, телефон, номер навчального закладу і класу, назва роботи (на зворотній стороні малюнку). До робіт потрібно додати конверт зі зворотною адресою для відповіді. Роботи, які не матимуть усіх необхідних реквізитів, не будуть допущені організаційним комітетом до участі у конкурсі і відповідно розглядатися журі не будуть.

Роботи з інших міст України розглядаються журі окремо, їх автори запрошуються до участі у ІІ турі у статусі «гості».

У разі введення карантинних обмежень, що унеможливлюватимуть проведення очного ІІ туру конкурсу, ІІ тур буде проведено заочно чи онлайн, про що переможці І туру будуть додатково проінформовані.

Протягом ІІ туру, який триває три дні, учасники малюють малюнок на задану тему в довільній техніці. На виконання завдання відводиться 3 години. Учасники відвідують з ознайомчими екскурсіями навчальні заклади м. Житомира, що готують фахівців художнього профілю.

Твори з позначкою “На конкурс “Кожному мила своя сторона” приймаються на розгляд журі до 30 березня 2021 р. за адресою: ОМТСХМ, вул. Перемоги 71-а, каб. № 5, м. Житомир, 10003 або Департамент культури, молоді та спорту облдержадміністрації, вул. Мала Бердичівська, 25, 4й поверх

Довідки за телефонами: (0412) 460-760, 0972758780, 0677235382.

Кращі твори переможців розміщуються на Інтернет сторінці Обласної молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців (www.zt-art.com.ua), пропонуються до друку в газетах або журналах, а малюнки будуть розміщені на загальний огляд в сільських школах Житомирської області.

Голова ОМТСХМ                                                                     І.А.Величко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь