Пошук

Влада громади відреагувала на події у Карабчиєві

Дата: 13.02.2021 15:57
Кількість переглядів: 4091

Фото без описуУ Карабчиєві люди б’ють на сполох – орендарі території, на якій розташовано розпайований колишній колгоспний садок, масово вирізають всі дерева. Очевидно, що розчищають місце під поле.

У п’ятницю, з метою розібратися у ситуації, перший заступник селищного голови Віталій Березовенко та виконуюча обов’язки начальника земельного відділу Ірина Артемчук спільно з депутатом селищної ради Надією Солом’яною, відвідали Карабчиїв, зустрілися з мешканцями села та переконалися на власні очі: садок дійсно вирізають. Коли прибули на місце, про те, що тут раніше росли плодові дерева, нагадували тільки зрізані пеньки та розкидане гілля. Поруч, незважаючи на сніг, мороз і сильний поривчастий вітер, який зносив з ніг, працювала важка техніка, працівники продовжували різати дерева. На запитання про дозвільні документи, відповіли, що мають договір оренди, але він знаходиться у керівництва. Котрого, природно, на місці не було. На місце події було викликано поліцію.

Пізніше у Карабчиїв прибув і представник «Сігнет-центру», але після кількох телефонних дзвінків повідомив, що повернеться за десять хвилин – привезе юриста, яка дасть відповіді на всі питання і продемонструє всі дозвільні документи. Однак, ні через десять хвилин, ні через дві години представник орендаря не повернувся, а згодом перетелефонував і повідомив, що документи будуть згодом надані юристом у селищну раду.

У подальшому, під час спілкування з мешканцями села, працівниками колишньої сільської ради вдалося з’ясувати, що у середині листопада минулого року тодішній Карабчиївський сільський голова уклала договір з товариством з обмеженою відповідальністю «Сігнет-центр» на оренду земельної ділянки площею 27 гектарів. Термін дії договору – 20 років.

На частині цієї ділянки розташований і колишній колгоспний сад. Сам садок не є комунальною власністю, а знаходиться у спільній сумісній власності пайовиків колишнього КСП. Прикметно те, що, згідно договору орендарю передавалася вільна земельна ділянка, без жодних об’єктів. Тобто, відповідно до договору ніяких плодових дерев на орендованій земельній ділянці юридично немає. Але по факту – були. Цікаво ще й те, що на ділянці, переданій сільською радою в оренду, згідно документів знаходиться і житловий будинок, який перебуває у приватній власності третьої особи.

Підставою для укладення договору стало рішення сесії Карабчиївської сільської ради, нібито прийняте за день до підписання. Проте, місцеві мешканці і працівники колишньої сільської ради стверджують, що ніякої класичної сесії не було – зважаючи на карантинні умови вона проводилася у онлайн-режимі, шляхом телефонного зв’язку. Але, нібито, ніхто не приймав рішення про передачу землі в оренду аж на 20 років. Про це, кажуть, мови взагалі не було.

Наразі документи вивчають юристи, готуються матеріали на розгляд сесії селищної ради для прийняття рішення стосовно подальшої долі як рішення Карабчиївської сільської ради, так і самого договору оренди.

Первинним у цьому має стати колективне звернення колишніх депутатів Карабчиївської сільської ради до Ружинської селищної ради, підготовка якого ініційована керівництвом громади. У ньому депутати мають підтвердити або спростувати факти про те, як насправді проводилася сесія Карабчиївської ради і які на ній приймалися рішення.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь