Пошук

Забезпечення учасників АТО земельними ділянками – у пріоритеті влади громади

Дата: 11.02.2021 15:20
Кількість переглядів: 1390

Фото без описуЗ утворенням Ружинської територіальної громади наприкінці минулого року Держгеокадастр передав із державної у комунальну власність громади земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 3158,5108 га.

Проте, вже попереднє ознайомлення з інформацією у акті-прийому передачі землі та подальша її перевірка засвідчила, що на Публічній кадастровій карті відсутня будь-яка інформація про окремі передані земельні ділянки. Крім того, як виявилося, земельні ділянки, передані громаді, ще раніше були оформлені Держгеокадастром у приватну власність окремих громадян. 

Більше того, інвентаризація земель на території громади, яка триває і понині, засвідчила, що значна кількість сформованих земельних ділянок державної власності з незрозумілих причин не була передана громаді. Так, станом на сьогоднішній день вже виявлено 174 таких ділянки загальною площею 1296,7436 га. 

З метою вирішення цих питань ще 5 січня селищною радою направлено звернення до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області. Однак, жодної відповіді до даного часу громадою не отримано. 
Прикметно те, що ледь був підписаний у грудні минулого року Акт прийому-передачі земель, як від громадян з різних куточків України на адресу селищної ради почали надходити звернення щодо виділення цих земельних ділянок їм у власність. 

Формально, кожен громадянин України має право на отримання у власність земельних ділянок різного призначення незалежно від місця його проживання чи реєстрації. Однак, на території Ружинської громади проживає велика кількість учасників АТО/ООС, які з різних причин так і не змогли отримати у власність земельні наділи, гарантовані державою та законом. Саме тому, керівництвом селищної ради одразу було принципово вирішено, що найпершими земельними ділянками мають бути забезпечені учасники АТО/ООС, які є мешканцями Ружинської громади.

Ця позиція є незмінною. Саме тому зараз, поруч з подальшим проведенням інвентаризації землі, розробляються механізми виділення земельних ділянок, у першу чергу, мешканцям громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь