Пошук

Вибух акумулятора у будинку – пожежа

Дата: 19.12.2022 10:59
Кількість переглядів: 83

Вже кілька тижнів громадяни активно опановують нові прилади, які допомагають зберігати світло і тепло у помешканнях під час відключень електроенергії. Зокрема, купують генератори, використовують й автомобільні акумулятори.

Цього тижня підрозділи ДСНС отримали виклик на гасіння пожежі: горів дах двоповерхового сучасного дуплексу у селі Стоянка Київської області.

З Бучі та Ірпеня виїхали рятувальники. На місці вони встановили, що горить дах над двома квартирами у семиквартирному будинку. Пожежу ліквідували за годину від початку гасіння. Наразі причина пожежі встановлюється. Проте зі слів власника квартири стався вибух акумулятора.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій попереджають: щоб ці прилади не наробили біди, треба обов’язково дотримуватись правил пожежної безпеки.

За інформацією фахівців, автомобільний акумулятор зокрема становить реальну шкоду для здоров’я в умовах квартири через те, що під час зарядки, з нього виділяється водень. Тому, якщо і живити прилади від акумулятора, то робити це краще на свіжому повітрі, в умовах квартири це хоча б на балконі. По-друге, через використання акумулятора у квартирі чи будинку, може статися вибух, якщо водень та кисень будуть виділятися за наявності іскри.

Для Вашої безпеки, Цивільний захист громади.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь