Пошук

Відділ державної реєстрації Ружинської селищної ради роз'яснює деякі моменти припинення (ліквідації) бізнесу

Дата: 09.11.2022 15:23
Кількість переглядів: 159

Щодо фізичних осіб-підприємців - операція здійснюється відразу після подання заяви реєстратору щодо припинення бізнесу.

Одна із форм припинення юридичної особи, це - ліквідація. Юридична особа ліквідується за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, за рішенням суду. Отже, юридична особа може бути ліквідована,як у добровільному, так і примусовому порядку.

Відповідно до п.1,2 ч.10 ст.17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб,фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» учасники юридичної особи після прийняття рішення про припинення зобов’язані у триденний термін подати державному реєстратору юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців для державної реєстрації рішення про припинення юридичної особи та внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення учасників або відповідного органу юридичної особи, а у випадках, передбачених законом ,- рішення відповідного державного органу, про припинення юридичної особи із затвердженим персональним складом комісії з припинення або ліквідатора, реєстраційні номери облікових карток платників податків та строк заявлення кредиторами своїх вимог, що не може бути меншим двох місяців з дня оприлюднення повідомлення про припинення юридичної особи на сайті Міністерства юстиції України.

З моменту призначення комісії з припинення (ліквідатора) до неї переходять усі повноваження щодо управління справами юридичної особи.

Для державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації (за відсутності заперечень фіксальних органів), але не раніше закінчення строку заявлення вимог кредиторами, подаються заява про державну реєстрацію припинення юридичної особи в результаті її ліквідації та довідка архівної установи про прийняття документів,що відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню. Юридична особа є такою, що припинилася з дати внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи!

Протягом останнього місяця державним реєстратором припинено в результаті ліквідації Вербівський та Рогачівський дошкільні навчальні заклади, внесено рішення про початок припинення КП “Ружинське комунальне ремонтно-експлуатаційне підприємство” та на особистій консультації надано відмову Бердичівському міському центру зайнятості щодо початку припинення в зв'язку з порушенням терміну подачі документів .

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь